Filmskapere på Filmfest Salten turne

I løpet av de neste ukene vil Deadline Media og Truls Krane Meby undervise i kunsten å skape film for lærere og elever i Saltens 10. klasser.

filmfest

Den 20. september kommer de til Beiarn. Dette markerer starten for neste års Filmfest Salten hvor hensikten er å stimulere filminteressen ved å gi unge i Salten et kritisk og skapende forhold til film. Rundt 1000 elever vil få besøk av filmskaperne på denne turneen i regi av Salten Kultursamarbeid og «Den kulturelle skolesekken» (DKS)

Filmfest Salten er et årlig samarbeidsprosjekt mellom Salten Kultursamarbeid, DKS Bodø, Nordland Fylkeskommune, IRIS Salten og kommunene i Salten. Filmfesten er blitt en populær og viktig regional møteplass som bidrar til å trigge ungdoms interesse for film og motiverer til å bruke film som medium. Dette er et viktig bidrag til regionens breddesatsning innenfor filmskaping.

- Vi gleder oss til å se resultatet av årets filmskaper turne under Filmfest Salten 2017, sier Hege Klette, prosjektleder i Salten Kultursamarbeid. Det er fantastisk å se hva ungdommene får til med film som medium!