Har du en god fiskehistorie?

Per Jonas Lindström jobber med en bok, og han ønsker å samle inn litt spesielle fiskehistorier til boka.

Kanskje har du noen å bidra med? Historiene skal helst være korte.

Per Jonas Lindström er mottaer av Beiarstipendet 2016.

Historier kan sendes via kommunen. Send en epost til janne.berntsen@beiarn.kommune.no

Noen historier har han allerede fått. Som disse:

Dame:

Nei, jeg fisker ikke! Men det var en gang når jeg var 15 og fisket i elva og fanget en fisk. Så stod jeg og slo og slo og slo fiskens hode i fjæresteinen. Og jeg skrek for hver gang hodet deiset ned i steina, skreik og skreik og hylte så øyna sprutet.

Herre:

En dag jeg var ute på sjøen fikk jeg se en havørn som stupte ned i vannet. Den grep noe sort og uformelig med klørne. Tungt må det ha vært, for ørnen var til helt under vann når den fløy respektive svømte mot strandkanten. Jeg rodde det forteste jeg kunne til stranden, gikk i land og jaget fuglen vekk. Jeg undersøkte «fisken» fra alle kanter og konstaterte at det var en firkantet gråsvart u-fisk, med ufyselige kjennetegn. Jeg slengte den på havet og rodde hjem.