MITT NABOLAG med Christian Stejskal: fortellinger, fotografier, fiolinspill og arabisk sang

Mitt nabolag
Mitt nabolag

Christian Stejskal, er fiolinist, fotograf og historieforteller med base i Kairo i Egypt.

Født i Østerrike, norsk statsborger, men bosatt i Kairo, Egypt.

 

Christian Stejskal har de siste 5 årene jobbet med multimediaforestillingen «Mitt Nabolag» en fortelling om hans pilegrimsferd til fots fra sin fødeby Wien, via Jerusalem til den hellige byen Aksum i Nord-Etiopia. Underveis på denne reisen møtte han «Zabaleenerne», Kairo's uoffisielle kristne søppelarbeidere i det såkalte «Garbage City» i Kairo.

 

Etter å ha avsluttet sin pilegrimsferd i Aksum flyttet han inn i søppelbyen og bodde sammen med «Zabaleenerne» samtidig som han livnærte meg som fiolinist ved operaen i Kairo. Han har fotografert livet blant søppelarbeiderne, og skrevet noveller fra søppelbyen, et arbeid som har fått støtte fra «Fritt Ord» og «Stiftelsen Thomas Fearnley, Heddy og Nils Astrup».

 

I forestillingen MITT NABOLAG tar han publikum med på en fargerik og personlig reise fra sin fødeby Wien til mitt liv blant Zabaleenerne i Kairo hvor han forteller syv ulike historier om syv menneskeskjebner fra søppelbyen, samtidig som han viser fotografi på en skjerm, spiller arabisk musikk, og fremfører arabiske sanger, samt egenkomponert musikk på fiolin.

 

Våren 2016 gjennomførte han en turne i Norge med forestillingen "Mitt Nabolag", hvor han hadde 34 forestillinger i kulturhus, biblioteker, kirker og videregående skoler, Og høsten 2016 også en serie med forestillinger i Skottland bla ved Fringe Festivalen i Edinburgh.

Anbefales – å se dokumentaren «Zabbaleen – Trash town» fra søppelbyen i Kairo:

Christians hjemmeside: