Tilbake til Trones skole

Lærerstreiken har ført til at flere av bygdas unge som skulle begynne på videregående ikke er kommet igang. Tre jenter har tatt ansvar for egen læring.

De hadde ikke trodd at de skulle sitte på klasserommet på Trones skole mer, jentene som gikk ut av tiende klasse i vår. Elise Berg Vold, Renate Savjord og Hanna Nybakk skulle begynne på studiespesialisering ved Bodø videregående, men lærerstreiken har ført til til at de ennå ikke er kommet i gang. Først kjentes det bare deilig å ha ekstra lang ferie, forteller de, men etter hvert ble det kjedelig. Det gikk også opp for dem at de ville få det veldig travelt fram mot tentamen i november. Derfor dro jentene til Bodø og fikk tak i skolebøkene, og så heim til Beiarn hvor de ba om å få sitte på sin gamle skole for å jobbe.

- Hjemme er det så mange distraksjoner, og så lett å bare legge bøkene fra seg. Dessuten er det greit å møtes og jobbe i lag.

Jentene hadde sett fram til å begynne på videregående og bo hjemmefra for første gang. Da er det egentlig ikke særlig stas å få komme igang.

Trones skole låner gjerne bort et klasserom, og syns det er flott at jentene tar initiativ og ansvar. Det har de vel lært fra skolegangen i Beiarn?

Elise, Renate og Hanna