Elevene i Beiarn har deltatt på dette arrangementet i en årrekke, og gjort seg bemerket med gode prestasjoner og tatt godt for av prisene som har blitt delt ut. Så også i år! Laget «ActiveEL», bestående av Kristian Fjellstad, Ronja Kristensen og Lovise Watne Carlsen fra 10.klasse stakk av med hele 3 priser i år. I tillegg til 1. pris for beste teknologipresentasjon, 2 pris i robotkjøringen, ble de sammenlagtvinnere og ble året Champion. Det betyr også at de får delta i den Skandinaviske finalen som foregår i slutten av november. Der konkurrerer de med andre lag fra hele Skandinavia. Laget «Dynamonine» gjorde også en meget flott konkurranse der de fikk 5 plass i robotkjøringen, og var nominert til teknologiprisen. I tillegg var de sammen med «ActiveEL» nominert til den gjeve Championprisen. Lagene Wundergang og Team Activity fra mellomtrinnet gjorde det også meget bra, og sørget for at alle 4 lagene fra Beiarn ble topp 10 av i alt 33 lag i robotkonkurransen. Imponerende!

I år forsket elevene på hvordan en skulle få folk mer i aktivitet. Elevene hadde mange gode ideer, fra forskjellige aktivitetsparker, bl annet der en kan produsere strøm, sykler montert inni bussene som også lager strøm, til supersko som gjør det lett å komme seg ut.

Konkurransen består også i at elevene skal programmere roboter til å gjøre ulike oppdrag på et spillebord som gir poeng.  Det har vært stor aktivitet både på skolen og på ettermiddagstid med å finne på nye ting, programmere roboter, skrive rapporter og øve på presentasjoner. Et godt samarbeid mellom skole og foreldre er nok nøkkelen til at Beiarn har gjort det så bra i FLL. Til sammen har lagene fra Beiarn tatt med seg nesten 20 priser de siste årene. Dette blir lagt merke til, og elevene har i mange år representert Beiarn på en super måte som vi kan være stolte av.

Vi gratulerer med flott innsats til alle sammen, og ønsker ActiveEl lykke til i den Skandinaviske finalen!