DAG 1

 

Første dag på feieklubben ble en flott dag hvor vi besøkte gården til Andre Kristoffersen. Barna fikk lære seg litt om hestestell fra flinke stalljenter, det ble i tillegg stor stas med at det var både geiter, hunder og høner på gården også.

Etter strigling og kos med geiter og Islandshestene var det tid for å sale opp og ri. Ikke alle hadde vært oppå hesteryggen før, så her ble det både lek, læring og mestring for de fleste.

001.jpg006.jpg

007.jpg

Etter ridningen var det lunch og mer lek, før vi dro til geitesætra. Her ble vi møtt av en stor flokk med geiter som alle var veldig nyskjerrige på oss.

 Vi dro videre fra Geitesætra til et fint sted ved Beiarelva for å kjøle oss litt ned siden det var en veldig varm dag. Vi vasset i elva og dro på en liten oppdagelsesferd før dagen ble avsluttet med saftis fra butikken. 

003.jpg012.jpg
013.jpg014.jpg
016.jpg

 

DAG 2

 

Hele dagen var vi i fjæra på Tarnes. Været var vi også heldige med I dag så det var mange som våget seg ut i vannet selv om det var litt kaldt. Fiskestengene ble endelig tatt fram tatt fram og det var mange ivrige fiskere. Det var også noen som lærte seg å bruke fiskestanga for første gang. I fjæra var det også mye annet å oppdage, småfisk, rester av fugleegg og steiner ble nøye studert.

 Etter en god lunch fortsatte oppdagelsesferden, bading og fisking var heller ikke unnagjort, barna fikk utdelt hvert sitt engangskamera og det var mange ivrige fotografer som fanget mange minner fra dagen.

På Tarnes var det ingen fisk som beit på, men da en liten gruppe kom tilbake fra brygga i Tverrvika var det også en liten torsk med.

018.jpg022.jpg

 

DAG 3

 

 

Denne dagen stod Ramskjellvatnet for tur. Gudbjørg Navjord fra Frivillighetssentralen var også være sammen med oss i dag og skulle ta oss med på kanotur. Dette ble en veldig fin dag for alle, med fisking, grilling, tur i nærområdet og kanopadling hele dagen.

 DAG 4

 

Vi dro opp til Stormfjellhytta og lysløypa. Representanter fra Beiarn Jeger og fisk var sammen med oss og hadde forberedt mye gøy for barna. Natursti stod først på lista så her ble det litt å bryne seg på på starten av dagen.

 Resultatene var gode på alle gruppene, og alle fikk utdelt en liten premie for den gode innsatsen. Vi spiste en liten niste før vi dro videre på tur opp til linken.

Det var en bratt bakke å komme seg opp, så det var nok godt for mange da vi nådde toppen og kunne nyte utsikten.

 Når vi kom ned var alle ganske så klare for å fyre opp grillen og få i seg litt mer mat før dagen ble avsluttet med lek, skyting på blink med luftgevær og spydkast konkurranse.

034.jpg036.jpg

DAG 5

 

Siste dag på ferieklubben. I dag var vi også sammen med Beiarn Jeger og Fisk. Turen gikk til Monsvatn hvor vi skulle prøve oss på ørretfiske med makk.

 

En flott dag hvor mye ørret ble dratt opp på land, bålkos og god mat, før fiskeiveren fikk fortsette de siste timene av Ferieklubben 2015. 

026.jpg037.jpg