Kjære Beiarværinger! 

 

Første september 2021 hadde vi det høyest antall smittede i Norge på en dag siden pandemien startet. Vi ser at det meldes om koronasmitte i flere av våre nabokommuner, og da spesielt i skolene.

Likevel er det slik at pandemien nå går mot slutten, og samfunnet vårt har åpnet mer og mer opp. Årsaken til at vi kan gjenoppta våre aktiviteter i større grad nå, skyldes at alle voksne har fått tilbud om vaksine. Det betyr at om vi skulle være uheldig å bli smittet er sjansen for alvorlig sykdom mye lavere. 

 

Vaksinasjonsdekningen blant innbyggerne i Beiarn er blant de beste i landet! Vi som jobber med smittevern i kommunen er veldig glad og takknemlig for at alle har fulgt opp avtalene og møtt til vaksinasjon som avtalt. Totalt har vi satt 1.543 vaksinedoser og 82,2 % av befolkningen har fått dose 1. Det er den høyeste %-andel i hele Norge. 72,3 % av befolkningen er fullvaksinert. Tusen takk!

 

I Beiarn har 16- og 17-åringene våre som nå er elever i videregående skole utenfor kommunen fått første vaksine. Det skjedde sist lørdag. Nasjonale helsemyndigheter har  nå anbefalt å tilby barn mellom 12 og 15 år koronavaksine. Det er vi enige i. Informasjon om dette sendes til foresatte og barn i neste uke. Helsesykepleier og smittevernlege planlegger å tilby vaksinasjon ved skolen i uke 37.

 

I takt med at samfunnet åpner opp og folk beveger seg mer rundt, vil kommunen slutte å føre lister over hvem som har vært innom ulike kommunale bygg. Dette da det ikke ventes å lette arbeidet med en eventuell smittesporing. Vi oppfordrer heller våre innbyggere som har smarttelefon til å laste ned applikasjonen Smittestopp fra FHI. Smittestopp gir deg automatisk beskjed om du har vært nær en smittet person. Mer informasjon om denne finner du på www.helsenorge.no.

 

Til slutt vil vi minne om de smittevernråd som alltid er gyldige og viktige:
- ha god håndhygiene
- vask hendene og bruk håndsprit
- hold deg hjemme hvis du er syk og har feber
- til myndighetene sier at samfunnet har åpnet helt; - hold avstanden på 1 meter til de som ikke er dine nærmeste.

 

Vi ønsker alle ei riktig god helg!

 

Monika Sande
ordfører

                                                                                                                  Hege- Kristin Aune Jørgensen
                                                                                                                smittevernlege