Vi er inne i Bokåret 2019. Bokåret er en nasjonal feiring av boka, lesing og leserne som går gjennom hele 2019. Det 500 år siden de to første norske bøkene ble trykket.
Nasjonalbiblioteket har gitt midler til arrangement og prosjekter over hele landet i forbindelse med bokåret. Nordland fylkesbibliotek har fått 800 000 til LitteraTUR, hvor 25 av bibliotekene i Nordland deltar. Beiarn er altså et av dem.

LitteraTUR er et samarbeid mellom bibliotek og folkehelse. Alle deltagerbibliotek skal arrangere et utendørs høytlesingsarrangement, en LitteraTUR, i løpet av høsten 2019. Vi planlegger å legge dette til folkehelseuka i september. På disse utendørsarrangementene skal det leses to tekster høyt: 

Den ene teksten er en kort tekst fra eller om Nordland, en tekst som definerer oss som nordlendinger og som binder oss sammen. Fylkesbiblioteket har samlet inn tekstforslag, og har avviklet en avstemming. Vinneren er kåret, og ble «E DU NORD» av Kari og Ola Bremnes

Den andre teksten er vår egne lokale tekst. Vi har valgt å bruke bare helt lokale tekster, fra Beiarn. Vi er heldig å ha og mange skribenter fra bygda, og mange lokale bøker. Så mye at det var kjempevanskelig å velge ut fem tekster, men det har vi nå gjort likevel.

En av disse fem tekstene skal altså beiarværingene stemme på. Vanskelig, siden det er fem ganske ulike tekster, men du skal stemme på den du liker best.

Man kan stemme via Facebook eller i postkasse her i biblioteket. Vi trekker ut gevinster blant dem som stemmer. Frist 31.august 2019
 

Disse tekstene kan du velge mellom: (Se tekstene i sin helhet lengre ned på siden)

Vårkveld av Signe Meyer (Meyer: Blant bjørn og fjellfolk, 1961)

Storåga av Sussi H. Gabrielsen (Mitt Beiarn, 1994)

Olaus-Mølno av Viggo Eiring (Årbok for Beiarn 1983)

Spretthopp av Tobiz (Årbok for Beiarn 1983)

Dette ønsker jeg at vi skulle hatt i Beiarn av Isak Svartrapmo (Ordsnop, 2012)

Vårkveld side 1
Vårkveld side 2
Vårkveld side 3
Vårkveld side 4
Vårkveld side 5
Vårkveld side 6

Storåga

Olausmølna

Spretthopp side 1
Spretthopp side 2
Spretthopp side 3

Dette ønsker jeg at Beiarn