I Beiarn har vi ikke hatt noe utbrudd med koronasykdom etter at samfunnet åpnet 25. september. De aller fleste Beiarværingene som har fått tilbud om vaksine har heldigvis takket ja!

Hvis du er blant de få som takket nei i starten, er det lov å ombestemme seg. Vi vaksinerer hver uke ved legekontoret, så det er bare å ringe 755 69100 for å avtale tid om du ønsker vaksinen.

Kommunen er nå godt i gang med å vaksinere de over 65 år med 3 dose, samt de som har sykdom som gjør at dette er anbefalt.

Selv om vi ikke har Covid 19-utbrudd i kommunen nå, ser vi at mange er syke med andre typer luftveisinfeksjoner. Det er viktig at vi holder oss hjemme de første dagene vi er syke, siden vi da er mest smittsomme for andre.

Vi anbefaler at husstandene skaffer seg Covid 19.-selvtest. Disse fås kjøpt på apotek for en rimelig penge.

Legekontoret kan også fortsatt kontaktes for å få tatt test, men legene ønsker å prioritere de som er sykest og har behov for vurdering hos lege. Det er sjelden en trenger legevurdering ved en forkjølelse. Da kan en hjemmetest for Covid-19 være godt nok.

Til slutt vil vi minne om at basale smittevernregler fortsatt er SVÆRT viktig;

  1. Vask og sprit hender- håndhygiene
  2. Bruk papirlommetørkle eller albuekroken når du hoster eller nyser. Kast lommetørklet og vask hendene etterpå.
  3. Det er helt greit å bruke munnbind hvis det ikke er mulig å holde avstand til andre
  4. Alle som er syke bør holde seg hjemme og ha lav terskel for å teste seg. Dette gjelder også for vaksinerte og beskyttede.

Hege- Kristin Aune Jørgensen
Kommuneoverlege og smittevernlege