La meg synge deg stille sanger

Linda Olsson: La meg synge deg stille sanger

En av de vakreste bøker jeg har lest. Roman som er ren poesi.
       Laila

Omtale fra forlaget

En mørk og kald vinterkveld kommer Veronika, en ung forfatter, til et avstedsliggende hus i en liten by i Sverige. Hun er på jakt etter ensomheten og stillheten for å skrive ferdig en bok og for å komme over en stor sorg. Hennes ankomst registreres i stillhet fra nabohuset over veien. Der bor Astrid, en gammel kvinne som på folkemunne kalles Heksen. Astrid lever stort sett bak husets beskyttende vegger. Ingen vet at hun ruger på mørke familiehemmeligheter og en personlig tragedie. I løpet av våren nærmer de to kvinnene seg hverandre. Et uventet og uvanlig vennskap vokser frem . et vennskap som kommer til å forandre de to kvinnenes liv. La meg synge deg stille sanger er en vakker bok som gjør et sterkt inntrykk på sine lesere. Boken er oversatt til en rekke språk og er på kort tid blitt en internasjonal bestselger. Dette er en av de mest solgte romanene i Norge i 2009, og boken har vært på bestselgerlistene i over ett år.

Svoem-med-dem-som-drukner_productimage

Lars Mytting: Svøm med dem som drukner

En rett og slett storslagen bok! Heldigvis er den tjukk, man ønsker den skal vare og vare.

Forlagets omtale: 
 

Høsten 1971 blir et kjærestepar funnet omkommet i Frankrike, på en avstengt, skogbevokst slagmark fra første verdenskrig. Deres tre år gamle sønn Edvard er sporløst forsvunnet. Fire dager senere dukker han opp på et helt annet sted i Frankrike.

Ingen vet hvor Edvard har vært, og han vokser opp på en fjellgård i Gudbrandsdalen sammen med sin tause bestefar.

Hva gjorde foreldrene i det avstengte skogholtet, og var det en tilfeldighet at de tråkket på en gammel gassgranat fra krigens dager?

Og hvem har, til bestefarens begravelse, sendt dem et praktstykke av en kiste, snekret i et treverk ingen har sett make til?

Letingen etter svar fører 23 år gamle Edvard både til Shetland og tilbake til Frankrike, der han må grave seg inn i de mørkeste krokene i familiens fortid. En fortid som er tett vevd sammen med de store europeiske hendelsene fra forrige århundre, men også lidenskapen til en mestersnekker som søkte lykken i 30-tallets Paris.

Bokcover Syndsforlatelse av Sogurdardottir
Bokcover Syndsforlatelse av Sogurdardottir

Yrsa Sigurdardottir: Syndsforlatelse

Stor stas når det kommer ny boka av Yrsa Sogurdardottir, syns nå jeg!. En av de aller beste krimforfatterne, syns jeg, sjøl om de nok ikke passer for sarte sjeler. Det er ganske grusomme beskrivelser og forbrytelser det handler om. Denne gangen er mobbing et tema, og hevn. Anbefales!

Forlagets omtale:
En tenåringsjente blir brutalt slått til døde på kinoen der hun jobber, og liket av henne blir slept avgårde av en maskert person. Videoklipp der hun ber om tilgivelse blir sendt til vennene hennes fra snapchatkontoen hennes. Når hun endelig blir funnet, er kroppen hennes merket med et 2-tall. 

En tenåringsgutt møter samme skjebne noen dager senere, og igjen sendes klipp der han ber om nåde ut i sosiale medier. Liket hans blir funnet merket med et 3-tall.

Huldar blir involvert i etterforskningen, likeså barnepsykologen Freyja, som raskt mistenker at mordene er mobberelaterte - og at det handler om hevn. Spørsmålet er Freyja og Huldar har mulighet til å redde liv hvis de klarer å finne mønsteret i hevnerens plan.

 
Bokomslag Ikke si et ord
Bokomslag Ikke si et ord

Holly Seddon: Ikke si et ord

Forfatteren Holly Seddon er et nytt bekjentskap. Boka Ikke si et ord er hennes første roman, og det lover godt for fremtidige leseopplevelser. Boka er spennende og lettlest.

Norlis omtale:
Noen hemmeligheter dør ikke, de stenges bare inne. Alex Dale er på vei mot stupet. Destruktive vaner har kostet henne både ekteskapet og en lysende journalistkarriere. Alt hun har igjen av faste holdepunkter, er de daglige rutinene: Hver morgen løper hun til kroppen verker, så jobber hun et par timer med sporadiske frilansoppdrag før fortiden griper henne i et kvelertak og hun drukner seg i søvn. Alex skal intervjue en lege på et sykehus, og i den forbindelse hører hun ved en tilfeldighet om Amy Stevenson. Amy var en helt vanlig jente inntil hun en dag ble funnet bevisstløs etter et overfall. Amy har nå ligget i koma i 15 år, glemt av verden. Hennes skjebne kunne like gjerne ha vært Alex egen. Raskt blir sykehusbesøk en del av Alex faste dagsplan. Det som startet som research til en artikkel, blir en personlig besettelse. Hvordan finner du gjerningsmannen når det ikke finnes andre vitner? Alex skjønner at i jakten på løsningen leter hun etter den viktigste sannheten i sitt eget liv. «Et førsteklasses psykologisk drama.» The Independent «Gripende thriller som vil holde leseren fanget til siste side.» Publishers Weekly «Til å bli fullstendig oppslukt av.» Kirkus «Denne glimrende, ytterst lesverdige og tempopregede romanen vil få deg hektet.» The Sun «Ikke si et ord, ikke gjør noen avtaler, ikke gjør noe som helst før du har lest ferdig denne boken. For vi må advare deg du kommer til å bli hektet fra første side. En briljant, gripende bok du bare må lese.» Glamour UK Holly Seddon (f. 1980) vokste opp på den engelske landsbygda og har alltid vært opptatt av bøker. Hun er nå forfatter på heltid og bor i Amsterdam med mannen James og fire barn. Hun har skrevet for aviser, nettsider og magasiner siden hun var i tjueårene. Ikke si et ord er hennes første roman og har blitt en bestselger i flere land siden den utkom i 2016.