I år har det vært ei spesiell førjulstid i Beiarn. Vi har ikke kunnet følge tradisjonene våre helt som før. Det har vært begrensninger i antallet som kan møtes både på arrangement og privat. Kreativiteten har likevel vært stor, og vi er heldige som har fått oppleve julemarked med fin korsang, lysgudstjeneste og konsert i kirka.

I skrivende stund er vi fortsatt heldige i Beiarn- og vi har ingen som er smittet med koronaviruset i bygda vår. Beiarn kommune har derfor per tiden de samme anbefalingene for smittevern som gjelder nasjonalt. Vi kan ønske familie som skal komme hjem til jul hjertelig velkommen, og dette er nødvendige reiser. Det er likevel svært viktig at om en kommer fra ett område med mye smitte, bør en være ekstra forsiktig. Å være ekstra forsiktig innebærer å begrense kontakt med andre før reisen hjem, og de første dagene etter ankomst. Dersom en får luftveissymptomer etter hjemkomst må en isolere seg og ta kontakt med legekontor eller legevakt for testing.

FHI har lagt ut gode smittevernråd for ei trygg julefeiring; den kan leses her: https://www.fhi.no/nyheter/2020/fhis-smittevernrad-for-en-trygg-julefeiring/

Har du spørsmål, eller synes at noe er vanskelig kan du ringe kommunens koronatelefonen for råd og veiledning.

I Beiarn jobber vi med en plan for vaksinering mot Covid- 19. Vi har gjort gode erfaringer fra årets gjennomføring av vaksinasjon mot influensa hvor 360 vaksiner er satt. Dette er rekord i Beiarn. Vi håper innbyggerne er like flinke til å ta koronavaksinen.  Vaksinasjon av befolkning er det som må til for at vi skal kunne få tilbake hverdagen vår- og at vi igjen kan være samles i kirka, på kulturkvelder, konserter og feire 17 mai 2021 som normalt!Vi har fått signaler på at de minste kommunene kanskje må vente litt på vaksinene, og at når vi først får vaksiner kommer vi til å få så mange at vi kan vaksinere en stor del av de som er prioritert for å få vaksine først. I følge den nasjonale prioriteringslisten som foreligger nå skal beboere på sykehjem og omsorgsboliger først få vaksine. Deretter vaksineres det etter alder, før en vaksinerer personer i risikogruppene og helsepersonell. Alle må få to doser før en er beskyttet mot viruset og vaksinene gis med tre ukers mellomrom.

Kommunen kommer tilbake med mye mer detaljert informasjon om vaksinasjon i uke 1 i 2021.

 

Åpningstiden for koronatelefonen og Beiarn legekontor i jul og nyttår:

21,22, 23 desember: 08.00- 15.45

Julaften stengt

1. juledag stengt

2. juledag stengt

28, 29, 30 desember: 10.00- 14.00

Nyttårsaften og 1. nyttårsdag stengt.

 

Legevakt er tilgjengelig hele døgnet på telefon 116 117.

 

Med ønske om en god og trygg julefeiring!