Det er enda noen uker til eggene legges, men de første fuglene kommer allerede i mars for å se etter et trygt sted å lage reir.
Det beste er derfor å henge opp fuglekassene i god tid før hekkesesongen starter. Viste du at størrelsen på hullet i kassen avgjør hvilken fugl som etablere seg?
Er hullet ca. 3 cm er det ideelt for meiser og svarthvit fluesnapper. Er hullet 5 cm vil fuglekassen tiltrekke seg større fugler som gråspurv og stær, mens er hullet nærmere 10 cm, kan du med litt flaks få en ugle i kassen.

Å snekre fuglekasse er en artig aktivitet og for de små et spennende møte med hammer og spiker.  Det selges også rimelige fuglekasser i flere butikker.
Når du har satt opp kassen kan du følge med fra fuglen lager reir til ungene lærer seg å fly. Kanskje kommer samme fugl tilbake år etter år. 
I din egen hage kan du sette den opp som du vil, men skal fuglekassen settes opp i skogen må du først ha grunneiers tillatelse.
Grunneierinformasjon finner du på norgeskart.no eller seeiendom.no.

Oppskrift for å lage egen kasse finner du her: https://www.oppdragfuglekasse.no/bygg-kasse.

Forrige ukes vinner av matboks er instagramkontoen: Alaskahusky_familyhiking

Om #kofførsittinne

Dette er kampanje for å motivere alle i Salten til en helgetur i naturen. Ta et bilde fra turen og post det med emneknaggen #kofførsittinne på Instagram og facebook. 
Alle som bruker emneknaggen vil være med i en ukentlig trekning av en matboks i metall med teksten «Koffør sitt inne, når alt håp e ute» på lokket.
Til påske vil vi trekke ut en vinner av alle som har brukt emneknaggen. Vedkommende får et gavekort på 10.000,- på et fritt valgt overnattingssted i Salten.