Legetjenesten og korona

Under koronapandemien er legetjenestens hovedoppgave å gi forsvarlig legehjelp til alle pasienter, i første rekke behandle pasienter som har sykdom som krever øyeblikkelig hjelp, og deretter hjelpe prioriterte og sårbare grupper.

VI ØNSKER AT ALLE SOM ER REDD FOR AT DE ER ALVORLIG SYK RINGER OSS, så avgjør vi sammen når du trenger å komme til legekontoret.
Vi er pålagt å holde dørene stengt, og du må ringe på dørklokken vår når du kommer.                                   

Legekontoret

Det er viktig at legetjenestens personale beskyttes mot selv å bli smittet av korona/Covid-19. Vi må også unngå at legekontorets lokaler blir et forum for utveksling av smitte.

Legetjenesten har derfor iverksatt disse tiltakene, som i første omgang gjelder t.o.m. 29. mars 2020:

  1. Alle ordinære legekonsultasjoner avlyses.
  2. Legetjenesten gjennomgår ventelister og timelister og vurderer om legetime eller annen kontakt er strengt nødvendig.
    Hvis du har time og ikke er blitt kontaktet mener vi timen din er viktig og da skal du møte opp som avtalt.
  3. Laboratorieprøver, sårskift og andre prosedyrer på skiftestue: Kontakt oss på forhånd per telefon for avtale.

 

Hva gjør du hvis du mistenker at du er syk med det nye koronaviruset?

Dersom du føler deg syk, bør du holde deg hjemme:

  • Dersom du har lette luftveissymptomer, bør du være hjemme inntil en dag etter at du føler deg frisk. Du trenger ikke kontakte helse­vesenet for testing.
    Dette er for å begrense bruk av testing og ressurser til fordel for alvorlig syke og sårbare grupper.
  • Hvis du får mer alvorlige symptomer, kan du ringe Beiarn legekontor på telefon 75 56 91 00.
  • Hvis du ikke får svar, ring evt. legevakt på 116117.

For andre spørsmål om koronavirus, henviser vi til Beiarn kommunes KORONATELEFON 913 27 100

Barnevern

Vi vet at det er veldig annerledes dager for dere nå, og at dette kan gjøre dere usikre, redde, ensomme eller triste.

Dagene er annerledes for oss som jobber med barn og familier også. Kontorene våre er stengt og noen må jobbe hjemme. På grunn av dette ønsker vi å utvide vårt tilbud og så langt vi har mulighet kunne være til hjelp for dere alle. Noen av dere kjenner oss kanskje fra før og andre har vi ikke hatt tidligere kontakt med. Alle som har noe de ønsker å snakke om, som oppleves som vanskelig og som vi kanskje kan gi råd om, er velkommen til å ta kontakt med oss i denne tiden. Du trenger ikke å ha vært i kontakt med oss fra før og det er ikke slik at vi må åpne en barnevernssak for å snakke med deg.

Vi har et samarbeid med andre som jobber med barn og unge i kommunen, og vi kan også hjelpe deg med å få kontakt med dem hvis vi ikke kan svare.

I vanlig kontortid, dvs mellom kl: 08:00 og 15:30 er barnevernkonsulenter tilgjengelige på følgende nummer: (hvis ikke svar – gå videre til neste nr på lista)

947 98 803
904 11 218
469 18 326
477 13 215
971 86 290

Barnevernleder:

917 55 026

Etter kl: 15:30 har vi akuttberedskap som kan svare hele døgnet. For å være sikker på at alle får hjelp, må vi be om at det som kan vente tas innenfor vanlig kontortid.
Dersom det er en hastesak eller at du eller noen du kjenner kan trenge akutt hjelp, kan du ringe: 909 49 664.

Vi er her for å hjelpe deg!

Kommunepsykolog

Innbyggere som har behov for kontakt med kommunepsykologen, kan kontakte henne på telefon 950 26 299 onsdag og torsdag mellom kl. 9:00 og 15:00.
Hun kan tilby samtaler på telefon og videokonsultasjon.

Barnehage og skole

Alle barn/elever i kommunal barnehage, kulturskole, voksenopplæring og grunnskole skal holdes hjemme. Alle barn i grunnskolen mottar undervisning og er i kontakt med lærerne daglig.
Barn/elever av samfunnsmessig kritisk personell skal tilbys et omsorgstilbud. Ledere av barnehager og rektorer ved barneskoler vil sørge for et tilbud til barn opp til 4.klasse av foreldre, som jobber i kritiske samfunnsfunksjoner. Foreldre som mener å ha behov for barnepass skal ta kontakt med en av rektorene eller styrer i barnehagen for å registrere dette.

Biblioteket er stengt

Biblioteket er inntil videre helt stengt, og det er ikke mulig å låne fysiske bøker på noen måte.

Det finnes imidlertid mange digitale tilbud man kan benytte seg av. Fylkesbiblioteket har samlet disse på nettsiden karanteket.no

For lån av bøker har appen BookBites erstattet EbokBib. Ved å laste ned appen og logge inn med lånekort, kan du låne ebøker og e-lydbøker. 

Mer om BookBites

Teknisk og landbruk

Kontoret fungerer tilnærmet normalt, men det må påregnes noe lengre svartid på grunn av den spesielle situasjonen vi er i.
Vaktmesterkorpset har nå hovedfokus på å bistå helse og andre kritiske samfunnsfunksjoner. For vann og avløp er det gjort forberedelser slik at vi fortsatt kan ha forsvarlig drift, hvis det skulle bli høyere fravær blant ansatte.
Dette medfører at andre arbeidsoppgaver kan bli utsatt og må vente.

Skolehelsetjenesten og helsestasjonen i Beiarn kommune

I tiden fremover blir det viktig å jobbe sammen for å hindre spredning av koronaviruset og driften på helsestasjonen og tilbudet om skolehelsetjeneste er derfor noe endret.
Barn, unge og foresatte, som normalt ville tatt kontakt med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjonen, kan fremdeles ta kontakt ved behov på telefon 900 15 810. Det er mye vi kan få til per telefon.

Helsestasjonen prioriterer følgende:

  • Gjennomføre barnevaksinasjonsprogrammet
  • 6 ukers konsultasjon med lege og helsesykepleier
  • Støttesamtaler og veiledning til barn, unge og foresatte, per telefon.

De som har planlagte avtaler på helsestasjonen vil bli kontaktet av helsesykepleier. Ikke møt opp på helsestasjonen uten avtale

Pleie og omsorg

Hjemmetjenesten vil gi alle innbyggere som har behov for pleie og omsorg og som bor hjemme nødvendige pleie og omsorgstjenester.

Men på grunn av situasjonen rundt Korona og erklært pandemi, må hjemmesykepleien vurdere hvordan ressursene brukes hvis det blir mange syke i Beiarn. Enkelte tjenester som hjemmehjelp og tilsyn som ikke er livsnødvendig kan bli nødvendig å kutte hos noen for å prioritere de aller sykeste. Men det er viktig å poengtere at alle som har behov for hjelp vil få den hjelpen de trenger.
 

  • Holmentunet er stengt for besøkende
  • Beiarn sykehjem er stengt for besøkende, men kan åpnes hvis det er kritisk syke som har behov for besøk av sine nærmeste.
  • Beiarn sykehjem er godt forberedt til å ivareta de som har behov for hjelp, og det er opprettet en egen Korona-avdeling med 4 plasser.
  • Dagsenteret har åpent, og har fokus på gode smitte­vernsrutiner. Det legges opp til flere uteaktiviteter og tilbud i mindre grupper.