Først av alt vil vi gjerne takke alle Beiarværingene for den respekt og lojalitet dere viser for smittevernreglene! Det er bra at dere tar kontakt ved luftveissymptomer og tester dere for koronaviruset. Siden nyttår har legene i gjennomsnitt tatt 10 slike tester per uke, og så langt har alle vært negative.

5 januar var vi i Beiarn i gang med vaksinering mot Covid 19 sykdom. Denne uken har alle sykehjemsbeboere med helse til det fått første vaksine. Vi er nå i gang med massevaksinasjon. I praksis betyr det at nå får først personer over 85 år vaksine, og vaksinasjon av helsepersonell er startet. 25 vaksiner er satt i Beiarn.

Smittevernlege og vaksinasjonskoordinator i kommunen har oversikt over alle Beiarns innbyggere i ulike aldersgrupper. Hver uke i januar har vi fått 6-12 vaksiner- og vi kontakter da de som får tilbud om vaksine. Etterhvert forventer vi å få flere vaksiner; men når det skjer vet vi ikke. Planen er da å organisere en massevaksinasjon lik den vi gjorde for influensavaksinen i høst.

Mer informasjon om påmelding til koronavaksinasjon kommer neste uke.

 

Vi ønsker alle ei riktig god helg,

 

Hege- Kristin Aune Jørgensen, smittevernlege