Velkommen til en flerspråklig strømmetjeneste med norsk kulturarv der informasjonstekster og linker er på de 22 mest vanlige språk i Norge. 
Her kan brukeren velge om en vil lese, lytte eller skrive ut. I tillegg til eventyr, er det barnesanger, eventyrfilmer med språktrening, e-læring på norsk og engelsk, barnesanger karaoke, fargelegging, ordlotto, puslespill og ulike spill. En online tjeneste som alltid er tilgjengelige, uansett hvor brukeren befinner seg. 
 

Lesekroken.no er gratis i bruk for alle innbyggere, skoler, barnehager, mottak, PPT-tjenester osv. i kommunen.Dette er et ledd i bibliotekenes økte satsinger på digitale tjenester. Lesekroken.no er tilrettelagt for alle, både minoritetsspråklige, tospråklige og etnisk norske. 

Brukerne av portalen kan velge sitt morsmål og språk på alle informasjonstekster og linker i portalen. Tjenesten er nettbasert, ingen installasjon eller nedlasting av program er nødvendig.  Eventyrene er oversatt og innlest av tospråklige pedagoger, tilknyttet flere av landets kommuner. Lesekroken.no inneholder i tillegg interaktive aktiviteter til eventyrene. I tillegg bidrar kjente artister og skuespillere. Det er de samme fire eventyrene som går igjen på hvert språk: Mannen som skulle stelle hjemme, De tre bukkene Bruse, Den syvende far i huset og Pannekaka.
Språk:
Albansk, Arabisk, Bokmål, Dari (Afghansk), Engelsk, Farsi, Fransk, Kurdisk, Litauisk, Nynorsk, Polsk, Russisk, Samisk, Spansk, Somali, Tamil, Thai, Tigrinja, Tyrkisk, Tysk, Ukrainsk, Urdu og Vietnamesisk.

Under linken 120 eventyr  finner du i tillegg klassiske eventyr-lydbøker på bokmål lest av mange kjente og kjære skuespillere.

OrdLotto. I OrdLotto kan brukerne plassere riktig bilde på riktig ord. Mange av ordene vil en finne igjen i eventyrene. Velg først kategori og dra så bildet og plasser det over riktig ord. Ønsker de en ekstra utfordring etter å ha plassert bildet over riktig ord, kan de skrive ned ordet på et ark, eller si ordet ved kun å se på bildet. Da får de også trening i rettskriving og muntlig.

Barna/elevene som brukere: (Logg Inn med Publikumspassordet beiarnbib først) 1. Velg ønsket språk ved å klikke på riktig flagg på Språk-siden. 2. Velg deretter ønsket eventyr. 3. Velg blant symbollinkene om du vil Lese (e-digital blabok),  Lytte (e-lydbok), eller Skriv ut eventyret. I tillegg finner du symbollinker til de andre interaktive aktivitetene Puslespill og Fargelegging som er knyttet til hvert enkelt eventyr.

lesekroken.jpg