Det var stor glede blant både ansatte, politikere og beboere når omsorgboligene nå er klare til bruk.

Bygget huset 7 omsorgboliger og 2 boliger for psykisk utviklingshemmede, og bygget har etter en navnekonkurranse fårr navnet Holmentun.

 

Det var varaordfører Håkon Sæther som klippet snora og eklærte bygget for åpnet mandag 4.desember.

- Jeg er stolt over at vi prioriterer dette, at vi ser framover på hvordan vi vil ha det i årene som kommer, sa Håkon før han klippet snora.

Samlet i felleslokalene var administrasjon, politikere, ansatte, byggherre og andre interesserte, og det ble som seg hør og bør servert snitter, kake og sprudevann.

Rådmann Ole Petter Nybakk syns dette er en fin og viktig dag. - Her skal folk kunne klare seg sjøl, men samtidig ha tilgang til heldøgns tjenester ved behov. Kanskej blir det litt lettere for de ansatte også. Det er i dag rundt hundre brukere av ulike tjenester, og hjemmetjenesten kjører nesten fire ganger rundt jorda hvert år.
Rådmannen kunne også fortelle at det fredag ganske spontant ble bevilget penger til en svær TV i fellesarealet.

Kommunalleder for helse og omsorg, Lisbeth Movik syns dette er en gladdag. Det hele startet for mange år siden, og i 2014 viste en Devold-rapport at kommunen hadde for dårlig tilbud på omsorgsboliger. Nå er situasjonen en helt annen.

- Vi vil selvfølgelig også jobbe for at folk skal kunne bo i egen bolig.

 

Det er nok mange som kunne ønske seg til de nye, flotte boligene, men det er allerede fullt.

Ørjan Kristensen, som er fagleder for hjemmetjenesten, tok alle interesserte med på en omvisning i de leilighetene som ikke allerede har fått beboere.

Her er det mye ny teknologi, og man har satset på å ligge i forkant. - Vi har lagt inn rør i alle rom til teknologi vi ikke engang vet om vi vil få bruk for, forteller han.

Det prøves ut en ny type trygghetsalarmer som er mobilbaserte, og som gir nye muligheter. Man kan koble til ulike sensorer, elektronisk dosett, gps som sier fra om du går for langt unna og så videre. Alt selvfølgelig ut fra hver enkelts behov.De nye boligene har ikke fasttelefon.

Folk lot seg villig imponere av leilighetene. De er lyse og fine, med romslige rom og stor balkong. På badet kan tolalett og vask heves og senkes etter behov.

Leilighetene har hver sin farge, som også skal være på døra. Også det til hjelp når folk begynner bli litt glemsk.

Husleie for leilighetene blir 7000 kr, og da er en del av strømmen inkludert, også kommunale avgifter, TV og internett.