De hadde ikke trodd at de skulle sitte på klasserommet på Trones skole mer, jentene som gikk ut av tiende klasse i vår. Elise Berg Vold, Renate Savjord og Hanna Nybakk skulle begynne på studiespesialisering ved Bodø videregående, men lærerstreiken har ført til til at de ennå ikke er kommet i gang. Først kjentes det bare deilig å ha ekstra lang ferie, forteller de, men etter hvert ble det kjedelig. Det gikk også opp for dem at de ville få det veldig travelt fram mot tentamen i november. Derfor dro jentene til Bodø og fikk tak i skolebøkene, og så heim til Beiarn hvor de ba om å få sitte på sin gamle skole for å jobbe.

- Hjemme er det så mange distraksjoner, og så lett å bare legge bøkene fra seg. Dessuten er det greit å møtes og jobbe i lag.

Jentene hadde sett fram til å begynne på videregående og bo hjemmefra for første gang. Da er det egentlig ikke særlig stas å få komme igang.

Trones skole låner gjerne bort et klasserom, og syns det er flott at jentene tar initiativ og ansvar. Det har de vel lært fra skolegangen i Beiarn?

Elise, Renate og Hanna