Biblioteksjefen hadde bestilt finvær til arrangementet, og om det regnet både før og etter, det falt ikke en dråpe så lenge arrangementet varte. Svartkjelen putret over bålet, alle fikk utdelt sitteplate med LitterTUR-logo, og kunne kose seg med kjeks og druer. Eller bare stikke handa ut i lyngen og plukke seg noen bær.

LitteraTUR er et prosjekt i forbindelse med Bokåret 2019. Nordland fylkesbibliotek står bak, og de fleste bibliotek i Nordland har deltatt. Prosjektet et et samarbeid mellom bibliotek og Folkehelse, og tar litteraturen ut i naturen. Det er blitt stemt fram en "nordlandstekst" og en "beiartekst". For Nordland ble det Er du nord av Kari og Ola Bremnes.

Blant beiartekstene var det Isak Svartrapmos tekst "Dette ønsker jeg at vi skulle hatt i Beiarn" som fikk flest stemmer! Vi gratulerer!

Inger Katrin Kolvik Larsen er fra Beiarn, men bor nå i Oslo og jobber med å gjøre musikken til levebrød. Hun er plateaktuell nå i høst, debutplata slippes 10.oktober. Vi hentet henne heim for å fremføre vinnertekstene i LitteraTUR. Under artistnavnet Inger-Katrin hadde hun med seg gitarist Øyvind Glåmen, og etter at hun hadde fremført nordlandsteksen Er du nord og beiarteksten, spilte de tre av Inger-Katrins egne sanger. De kommer på plate i oktober, og vi kan bare anbefale plata på det varmeste, for dette var vakkert.

IMG_20190912_181759090_666x888.jpg

Dette ønsker jeg at Beiarn