Ryddeåret sparkes i gang med Vårryddedagen 19. mars, og Hold Norge Rent (HNR) er tilgjengelig for alle kommuner som ønsker å mobilisere til lavterskel frivillighet både denne dagen og resten av frivillighetsåret. Ta kontakt for hjelp til mobilisering, innhold til nettsider eller ryddetips. Ligger det snø på Vårryddedagen i din kommune? Heldigvis kommer det nok av anledninger til å delta på ryddeaksjon i løpet av året. 

Tips oss! HNR ønsker å hedre lokale ryddehelter over hele landet i forbindelse med Frivillighetens år, og tar gjerne imot tips fra din kommune. 

Les mer om Vårryddedagen  
Les mer om hvordan kommunen kan mobilisere frivillige 
Tips og spørsmål sendes til post@holdnorgerent.no  

 

HOLD NORGE RENT-KONFERANSEN 2022 ER ÅPEN FOR PÅMELDING 

Norges viktigste konferanse om marin forsøpling går av stabelen i Trondheim 3.- 4. mai 2022. 3. mai er dedikert til lokale initiativer med seminar om arbeidet i Trøndelag og besøk til blant annet Ocean Autonomy Cluster og Norges Bondelag. Konferansedagen 4. mai har tema globale perspektiver med blant andre klima- og miljøminister Espen Barth Eide, NASA-astronaut Dr. Karen Nyberg og Rachel Tiller, sjefforsker i SINTEF på programmet. Det blir mulig å delta både fysisk og digitalt, og det er ekstra hyggelige priser for påmelding innen 28. februar. 

Les mer om HNR-konferansen 2022 
Påmelding (early-bird til 28. februar) 
 

VI SØKER KANDIDATER TIL GULLKLYPA 2021! 

Gullklypa er en pris som deles ut av HNR til en ildsjel (enkeltperson) eller organisasjon som har vist en ekstraordinær innsats for et ryddig lokalmiljø i løpet av året som gikk. Prisen deles ut på HNR-konferansen i mai. Nå kan du foreslå kandidater til Gullklypa!  

Les mer om Gullklypa her 

 

DUGNADEN #LIKEFINSOMFØR RULLER VIDERE 

HNR inviterer alle norske kommuner til å bidra til dugnaden #likefinsomfør. Her finner dere informasjon og materiell: #likefinsomfør (likefinsomfor.no) 
Siden oppdateres kontinuerlig gjennom året med aktuelt materiell. 
Alle kommuner er hjertelig velkommen til samarbeid om en forsøplingsfri kommune gjennom medlemskap i Hold Norge Rent 

Les mer om HNR på Hjem (holdnorgerent.no)